Στο πλαίσιο της εκδήλωσης VIVA ITALIA που υλοποιείται στο GOLDEN HALL, από τις 29/9 -18/10, πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ 14 Οκτωβρίου από τις 19.00 έως 21.00 με μεγάλη επιτυχία, γαστρονομική επίδειξη και διάλεξη από τον βραβευμένο Σεφ και γενικό διευθυντή της εταιρείας HARCOS Restaurant & Hospitality Consulting κ Δημήτρη Καραγιάννη, με θέμα «ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ: Η γαστρονομία μας ενώνει! – Η ανάδειξη μιας διαχρονικής φιλίας, μέσα από την κοινή αγάπη για το καλό φαγητό και το σεβασμό στα εξαιρετικά τοπικά υλικά». Είναι γνωστό ότι οι γεύσεις, τα προϊόντα γαστρονομίας, συνιστούν σημαντικό πυλώνα της κουλτούρας και για τις δυο χώρες ενώ και η ελληνική και η Ιταλική κουζίνα αποτελούν έναν μοναδικό τρόπο ανάδειξης των πολιτισμών τους.
Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι και επισκέπτες του εμπορικού κέντρου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις κοινές γαστρονομικές καταβολές μεταξύ των δυο χωρών, για μαγειρικές τεχνοτροπίες και θέματα που άπτονται στον πολύτιμο και την ιστορία. Στην ειδικά διασκευασμένη κουζίνα του Golden Hall, παρακολούθησαν ζωντανές μαγειρικές παρασκευές με θεματικό άξονα τα ζυμαρικά, ένα αγαπημένο υλικό με ιστορία που ενώνει τις δυο χώρες μα και συνάμα αναδεικνύει την μοναδικότητας τους.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να παρακολουθήσουν αυθεντικές μαγειρικές τεχνοτροπίες από την Πελοπόννησο και ειδικότερα από την Αχαΐα, να ενημερωθούν για τα πελοποννησιακή υλικά και να λύσουν απορίες σε θέματα γαστρονομίας από τον ειδικό σε θέματα πελοποννησιακής γαστρονομίας κ. Δημήτρη Καραγιάννη. Ετοιμάστηκαν αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές όπως ξινός τραχανάς με παστό, βότανα και γιαούρτη στραγγιστό, (συνταγή από την καταγραφή συνταγών της ΠΔΕ στα πλαίσια του προγράμματος CUZINE Ελλάδα – Ιταλία) αλλά και μοντέρνες εκτελέσεις εδεσμάτων με βάση παραδοσιακά χειροποίητα υλικά, όπως το καταπληκτικό Κριθαρότο με γαρίδες, ούζο και σαφράν που συνδύασε τελεία την αρμόνια των γεύσεων και τα αρώματα της Πελοποννήσου με την μοναδική τεχνοτροπίας του ιταλικού ριζότο.
Εξαιρετική εντύπωση έκαναν τα πελοποννησιακά υλικά στους παραβρισκόμενους όπως το Αχαϊκό ούζο, και κρασί, τα παραδοσιακά ζυμαρικά (τραχανάς και κριθαράκι) , η φέτα Καλαβρύτων, τα λεμόνια της Αγιάλειας, το παστό και το ελαιόλαδο της Ηλείας για τα οποία εντόνως ζητούσαν να ενημερωθούν για τους τρόπους προμήθειάς τους στην Αθήνα αλλά και της εναλλακτικής χρήσης τους.
Στην πολύ επιτυχημένη αυτή συνάντηση που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνο – Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας και της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Προώθησης & Διεθνοποίησης των Τοπικών Προϊόντων.