Υπηρεσίες υποστήριξης ξενοδοχειακών μονάδων

Η δημιουργία αλλά και η λειτουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδας είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη υπόθεση που χρειάζεται, κεφαλαία και εξειδικευμένη τεχνογνωσία. Οι προϋποθέσεις για να επιτύχει ένα τέτοιο επαγγελματικό εγχείρημα είναι πολλές, αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά όπως ενδεικτικά η επιλογή της  τοποθεσίας.

Πρώτον, θέλουμε να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στο σωστό χώρο και στην σωστή πόλη. Αλλά πριν το κάνουμε, ακόμη και αυτό, ας βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό είδος ξενοδοχείου στο μυαλό σας. Ενδιαφέρεστε για κάτι οικονομικό, με πιο λιτές παροχές. Η καλύτερη συμβουλή μας είναι, να το σκεφτείτε πολύ καλά και να καταλήξετε στην απόφαση σας μετά από μια τεκμηριωμένη μελέτη και την γνώμη ενός ειδικού. Η απάντηση θα μπορούσε να είναι θετική, αλλά και αρνητική ανάλογα με τις υφιστάμενες προϋποθέσεις. Γενικά μιλώντας, είναι πολύ δύσκολο να επιτύχετε μια καλή οικονομική απόδοση στην επένδυση σας, σε νέες κατασκευές με ένα οικονομικό ξενοδοχείο, στα περισσότερα μέρη υλοποίησης.


Αν ενδιαφέρεστε για κάτι πιο πολυτελές, με υπηρεσία φαγητού, εκτός και αν έχετε την εμπειρία της διαχείρισης εστιατόριου ώστε να ξεκινήσετε ένα εστιατόρια μέσα στο ξενοδοχείο με επιτυχία από το μηδέν, η καλύτερη συμβουλή μας είναι – και πάλι – να το ξανασκεφτείτε πολύ σοβαρά πριν το επιχειρήσετε. Αν δεν καταφέρετε να έχετε το εστιατόριο σας γεμάτο σε καθημερινή βάση (μην υποθέσετε ότι όλοι οι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα φάνε εκεί), είτε διατηρώντας συσκέψεις και δεξιώσεις σε ψηλό επίπεδο, είτε κάνοντας το, το αγαπημένο εστιατόριο στην πόλη με επαρκή αριθμό επισκεπτών, θα πρέπει να γνωρίζεται ότι σε ένα ξενοδοχείο η λειτουργία τμήματος εστίασης μπορεί να μεταμορφωθεί καταλήξει κοστοβόρα αν και απαραίτητη που μπορεί να οδηγήσει στο κόκκινο και ίσως απειλήσει την ίδια την λειτουργία  ολόκληρου του ξενοδοχείου σας κατασπαράζοντας έτσι το σύνολο των κερδών των δωματίου σας.

Μπορείτε λοιπόν να ζητήστε την βοήθεια μιας εταιρείας ειδικών που θα μπορέσει να συγκρατήσει το κόστος του φαγητού σας και των δαπανών προσωπικού χαμηλά, βοηθώντας τους καλεσμένους σας να απολαύσουν εξαιρετικό φαγητό και υπηρεσίες γαστρονομίας. Η σχεδίαση του σωστού προϊόντος και της σωστής υπηρεσίας για την κατάλληλη επιχείρηση είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά και δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη του. Υπάρχει ένας βασικός νόμος στις επιχειρήσεις που λέει ότι – «αν δώσει στους ανθρώπους τις υπηρεσίες και το προϊόν που θέλουν, θα σας επιβραβεύσουν με τα χρήματα τους».

hotel_titleΜόνο ύπνος, ή υπηρεσίες φαγητού και ποτού, συνέδρια, συμπόσια; γάμοι, βαφτίσια, δεξιώσεις, και spa, όλα απαραίτητα για ένα ποιοτικό κατάλυμα, όμως κρατήστε στο μυαλό σας ότι έτσι δεν δρομολογείτε το άνοιγμα μιας επιχείρησης (ξενοδοχείο), αλλά δύο, ίσως και τρεις εάν υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες) , και αυτό μπορεί να γίνει ακόμα πιο πολύπλοκο όσο προσθέτετε υπηρεσίες. Οι πιθανότητες αλλά και οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.
Αν ένα, δύο, ή ακόμα και όλα τα παραπάνω περιγράφουν τα επιχειρηματικά σχέδια σας, και αν έχετε την εμπειρία και μπορείτε να τα οργανώσετε και να τα ελέγξετε όλα μαζί, τέλεια!!!!. Αλλά πολύπλοκα πράγματα που λειτουργούν εύρυθμα, συνήθως ξεκινούν ως απλά πράγματα που λειτουργούν πολύ καλά: αυτό περιλαμβάνει την άριστη οργάνωση και την διαχείριση του ξενοδοχείου πάντα με την βοήθεια ενός καλού και έμπειρου συμβούλου.

Η συμβολή της HARCOS!

Αναγνωρίζοντας τις τεράστιες προοπτικές στον χώρο του τουρισμού η HARCOS Restaurant Consulting με πολυετή εμπειρία, μεγάλο πελατολόγιο και βαθειά τεχνογνωσία, αναλαμβάνει την πλήρη συμβουλευτική υποστήριξη επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης για την μελλοντική ανάπτυξη τους με ειδίκευση στα μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης, όπως τα ξενοδοχεία Boutique και τις μικρές μονάδες αγροτουρισμού . Παρέχουμε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες που θα χρειαστεί μια επιχείρηση φιλοξενίας, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Μπορούμε να συντονίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας με τον τρόπο και τη στιγμή που τις χρειάζεστε. Το τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ξενοδοχείων και καταλυμάτων, εκπονεί μεγάλη ποικιλία μελετών στις οποίες το πλαίσιο διερεύνησης και το περιεχόμενο διαμορφώνεται αποκλειστικά για τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Οι υπηρεσίες που παρέχει η HARCOS Restaurant Consulting, με γραφεία στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα, καλύπτουν το σύνολο των επιχειρησιακών λειτουργιών μιας  μικρομεσαίας αλλά και μεγάλης επιχείρησης, εστίασης και φιλοξενίας όπως:

  • Δημιουργία και οργάνωση tailor made συστημάτων και τις διαδικασίες διαχείρισης.
  • Ανάλυση & Επιλογή Τοποθεσίας /Διαπραγμάτευση
  • Ανάπτυξη θέματος -Brand & Τheme Concept development
  • Μελέτες- Εφικτότητας & Δημιουργία Επιχειρηματικού Σχεδίου
  • Breakeven Analysis
  • Ανάπτυξη Στρατηγική
  • Συμβουλευτικές Αρχιτεκτονικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Διακόσμησης
  • Δημιουργία Μενού & Πρότυπες Συνταγές
  • Hotel and facilities design- Επιλογή Εξοπλισμού
  • Ανεύρεση & Επιλογή Προμηθευτών
  • Υπηρεσίες Νέων Τεχνολογιών και Διαδικτύου (IT Services-WEB Αpplications -Internet Marketing )
  • Σχεδιασμός Παραγωγής
  • Ποιοτικός έλεγχος
  • Στελέχωση-Πρόσληψη-Εκπαίδευση-Αξιοποίηση Ανθρωπίνων Πόρων
  • Περιγραφή θέσεων εργασίας-Εγχειρίδια-Manuals
  • Marketing-Διαφήμιση & PR
  • Προώθηση, εταιρειών και επιχειρήσεων
  • Food Styling
  • Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας (ISO, HACCP)
  • Project Management
  • Επιδοτούμενα Προγράμματα
  • Διαχείριση κρίσεων (Crisis management)
  • Αγροτουρισμός (Δημιουργίες μικρών μονάδων διαμονής & εστίασης)
  • Mystery Shopping (Μάθετε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα στην επιχείρησή σας από την πλευρά του πελάτη καθώς και την άποψη του)